Одржана радионица о систему управљања претприступној помоћи (ИПА)

ВРЊАЧКА БАЊА – Сектор за интерну контролу и интерну ревизију у сарадњи са Сектором за управљање средствима ЕУ из Министарства финансија и Државном ревизорском институцијом одржао је од 12. октобра до 14. октобра радионицу на тему „ Систем управљања претприступном помоћи ЕУ (ИПА) – обука за интерне ревизоре“ у Врњачкој Бањи.

Радионица је организована уз подршку пројекта „Унапређење ревизије на локалном нивоу за ефикасније управљање јавним финансијама“, који спроводи Сектор за интерну конторлу и интерну ревизију из Министарства финансија и Програм уједињених нација за развој (УНДП), а који је финансиран од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ).

 

На радионици је био представљен ИПА систем односно ИПА фондови и ИПА структура, надлежности институција, као и улоге, овлашћења и одговорности лица у ИПА систему. Приказан је и значај интерне ревизије у ИПА систему са одређеним специфичностима и процедурама, основни ИПА процеси, процес акредитације (поверавање) и ИПА приручници.

 

Том приликом представник  Државне ревизорске институције је oдржао предавање на тему „Потребне способности и вештине интерних ревизора за ИПА програме прекограничне сарадње“, где је на основу свог искуства указао на важност стицања додатних вештина и квалификација из области међународних стандарда ревизије, обрачунског рачуноводства као и познавања енглеског језика.

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Уколико имате неко питање будите слободни да нам га поставите. Ми смо ту да Вам одговоримо у најкраћем могућем року.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Skip to toolbar