Једнодневне радионице из области финансијског управљања и контроле

Централна јединица за хармонизацију Министарства финансија (ЦЈХ), у периоду од 11 – 15. децембра 2017. године, одржала је четири једнодневне радионице, са примарним циљем ширења свести о финансијском управљању и контроли на највишем нивоу, односно едукације руководилаца о улози и значају управљачке одговорности и спровођењу интерних контрола у јавном сектору.

Радионице су одржане за: Министарство здравља, Републички фонд за здравствено осигурање, Управу Царина, Градску општину Чукарица и Први основни суд у Београду. На радионицама је присуствовало укупно 117 запослених у наведеним органима, при чему је 77 полазника на руководилачким позицијама.

Током свог излагања, предавачи из ЦЈХ су посебну пажњу посветили следећим темама: улога и одговорност руководилаца свих нивоа унутар органа, управљање ризицима, Стратегија управљања ризицима, однос интерне ревизије и финансијског управљања и контроле итд. Такође, током радионице су размотрене и кључне специфичности и конкретни проблеми са којима се у пракси сусрећу пре свега руководиоци, али и  остали запослени при спровођењу интерних контрола.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Уколико имате неко питање будите слободни да нам га поставите. Ми смо ту да Вам одговоримо у најкраћем могућем року.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Skip to toolbar