Одржана петодневна обука ”Интерна финансијска контрола у јавном сектору”

Крушевац – Фебруар 2018. У згради Пољопривредног факултета у Крушевцу, у периоду од 19.-23.фебруара је у организацији УНДП, Министарства финансија, Швајцарске агенције за развој и сарадњу и Градске управе организована петодневна обука „Интерна финансијска контрола у јавном сектору“.

Сви корисници јавних средстава на централном и локалном нивоу у обавези су да успоставе систем финансијског управљања и контроле. Суштина увођења овог система је да помогне организацији да што успешније оствари циљеве, односно да се стручне службе информишу и оспособе да практично имплементирају, тј. уведу систем финансијског управљања и контроле.

За обуку су били пријављени представници јавног сектора и то: локалне самоуправе, јавних предузећа, јавних установа, као и представници општина Расинског управног округа: Александровац, Брус, Варварин, Трстеник и Ћићевац.

Предавач Зоран Живојиновић нагласио је да је обука намењена унапређењу пословања у јавном сектору и да има вид радионице с обзиром да је активно учешће полазника. Ова област је комплексна и за крајњи циљ има бенефит грађана.

Други разлог организовања је и отварање Поглавља 32, у процесу придруживања ЕУ, што практично значи реализацију свих неопходних корака како би Србија постала део европске породице.

                  

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Уколико имате неко питање будите слободни да нам га поставите. Ми смо ту да Вам одговоримо у најкраћем могућем року.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Skip to toolbar