Радионица – Ревизија система финансијског управљања и контроле

Београд, јун 2018. – У периоду од 5-7. јуна, одржане су две радионице на тему  “Ревизија система финансијског управљања и контролеорганизоване у сарадњи Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија и Твининг пројекта „Подршка даљем развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору (ПИФЦ)”. На самом почетку радионице, учесницима се обратио г. Зоран Живојиновић, руководилац Групе за хармонизацију интерне ревизије из Централне јединице за хармонизацију.   

 Предавачи током трајања радионице су били експерти са Твининг пројекта, гђа. Џојс Тојнисен, из Националне академије за финансије и економију из Холандије и г. Јохан Ризер, виши ревизор из Министарства финансија Аустрије. Радионицама је присуствовало 35 интерних ревизора и руководилаца служби интерне ревизије из различитих корисника јавних средстава у Србији, укључујући министарства, јавна предузећа, фондове обавезног социјалног осигурања и државне агенције.

Радионица је започета освртом на најважније теоретске претпоставке за спровођење ревизија система ФУК, а то су пре свега нови COSO Оквир интерних контрола из 2013. године, као и концепт управљачке одговорности, као темељни принцип чије су користи приказане кроз веома практичне примере. Затим се приступило дефинисању обухвата ревизије и одређивању саме методологије за извођење ревизије. Радионица је била веома интерактивна и од учесника се захтевало да осмисле студију случаја за коју ће одредити одговарајући приступ, ревизијска питања и методологију да би се успешно ревидирале поједине компоненте и принципи унутар система ФУК.

Пројекат ће и у будућности наставити да доводи стручњаке из земаља чланица Европске уније и подржава размену знања и искустава између српских колега и међународних стручњака.

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Уколико имате неко питање будите слободни да нам га поставите. Ми смо ту да Вам одговоримо у најкраћем могућем року.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Skip to toolbar