Радионица – Финансијско управљање и контрола и управљачка одговорност

Београд, јун 2018. године – У четвртак 21. јуна одржана је једнодневна радионица на тему „Финансијско управљање и контрола и управљачка одговорност“ организована у сарадњи Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија и Твининг пројекта „Подршка даљем развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору (ПИФЦ)”. На самом почетку радионице, учесницима се обратила гђа. Данијела Бокан, руководилац Групе за хармонизацију финансијског управљања и контроле из Централне јединице за хармонизацију и г. Фабијен Декер, стални саветник за твининг.

Предавачи на радионици су били експерти из Министарства финансија Француске, г. Жил Моро, Начелник јединице за контролу управљања при Генералном директорату за привредна друштва, и његов заменик, г. Кевин Лбору. Ова радионица је реализована као први заједнички догађај у оквиру Пилот активности Твининг пројекта, која има за циљ унапређење рада система ФУК и концепта управљачке одговорности у одабраним пилот институцијама и то су за сада Министарство државне управе и локалне самоуправе и Национална служба за запошљавање.

Предавачи су током радионице присутне упознали са начином на који је систем ФУК/УО успостављен у Министарству финансија Француске, почевши од поступка припреме буџета, па све до његовог извршења и праћења и позивања на одговорност за реализацију буџетских програма и активности. У другом делу радионице, предавачи су представили конкретне алате за ФУК/УО који лицима који су задужени за ове послове у многоме олакшавају рад и понудили начине на које се постојећи алати за ФУК/УО могу унапредити како би се повећала свест о значају овог система.

Радионица је била веома интерактивна и омогућила је квалитетну размену знања и искустава из ове области. Предвиђено је да наведена Пилот активност буде једна од најважнијих активности током Твининг пројекта и у наредном периоду ће се инсистирати на још интензивнијој сарадњи између експерата из држава чланица ЕУ и одабраних пилот институција.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Уколико имате неко питање будите слободни да нам га поставите. Ми смо ту да Вам одговоримо у најкраћем могућем року.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Skip to toolbar