Радионица – Ревизија фондова Европске уније

Београд, децембар 2018. године – Током 5. и 6. децембра 2018. године, одржана је радионица на тему Ревизије фондова Европске уније, организована у сарадњи Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија и Твининг пројекта „Подршка даљем развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору (ПИФЦ)“. На самом почетку радионице, учесницима су се обратили гђа Споменка Вирцбургер, помоћник министра и руководилац Сектора за интерну контролу и интерну ревизију и г. Фабијен Декер, стални саветник за твининг.

Током трајања радионице, предавачи су били словачки експерти са Твининг пројекта – гђа Ивета Турчанова, главни ревизорски инспектор из Министарства финансија Словачке, као и г. Владимир Дуриш, начелник јединице за планирање и извештавање из Службe за ревизију и контролу (Ревизорског тела) Словачке. Радионици су присуствовали колеге из Ревизорског тела Републике Србије, интерни ревизори из Министарства финансија, Централне јединице за хармонизацију, колеге из Сектора за управљање средствима ЕУ, као и екстерни ревизори из Државне ревизорске институције.

Предавачи су током радионице представили начине на које је Европска комисија успоставила законски оквир и прописала начин рада Ревизорског тела у Словачкој, као и најзначајније кораке у процесу спровођења ревизије у оквиру фазе планирања и узорковања и издавања годишњег контролног извештаја.  Такође, посебна пажња је била посвећена питањима комуникације са другим релевантним ревизорским телима, делегирању задужења и контроли процеса додељивања овлашћења.

Присутни су током радионице могли да стекну увид у организацију и рад релевантних ревизорских тела Републике Словачке, као државе чланице Европске уније, као и обавезе које проистичу на основу чланства, те на овај начин развију свест о предстојећим изазовима.

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Уколико имате неко питање будите слободни да нам га поставите. Ми смо ту да Вам одговоримо у најкраћем могућем року.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Skip to toolbar