РАДИОНИЦА – УПРАВЉАЧКА ОДГОВОРНОСТ У ФРАНЦУСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ

Београд, фебруар/март 2019. године – 28. фебруара и 1. марта одржане су две једнодневне радионице на тему „Управљачка одговорност у француској администрацији” организоване у сарадњи Сектора – Централне јединице за хармонизацију Министарства финансија и Твининг пројекта „Подршка даљем развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору (ПИФЦ)”. На самом почетку радионице, учесницима су се обратили гђа Споменка Вирцбургер, помоћник министра и руководилац Сектора – Централна јединица за хармонизацију и г. Фабијен Декер, стални саветник за твининг.

Предавачи током радионице су били г. Стефан Рудил, генерални секретар Одбора за хармонизацију и интерну ревизију Француске при Канцеларији премијера Француске, руководилац твининг пројекта испред земље чланице ЕУ и представник Француске у Радној групи за интерну контролу у јавном сектору при Генералном директорату за буџет и г. Франсоа Готје, шеф службе интерне ревизије у Министарству одбране Француске.

На радионици је представљен начин примене концепта управљачке одговорности на нивоу администрације Републике Француске и на нивоу министарства. Предавачи су такође представили искуства која се односе на управљање и усмеравање имплементације овог концепта. Такође, током радионице су размотрене и кључне специфичности и конкретни проблеми са којима се у пракси сусрећу пре свега руководиоци, али и остали запослени при спровођењу интерних контрола.

Радионица је организована у виду две једнодневне презентације током које су првог дана присуствовали запослени и руководиоци организационих јединица, док су другог дана присуствовали највиши руководиоци Министарства финансија као и представници Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког секретаријата за јавне политике. Од ових  институција се очекује да буду кључни носиоци процеса увођења концепта управљачке одговорности у јавни сектор.

ПИФЦ пројекат који финансира ЕУ и суфинансира Република Србија ће и даље улагати напоре у довођењу стручњака из земаља чланица Европске уније и подржавати размену знања и искустава између српских колега и међународних експерата.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

ПОСТАВИТЕ ПИТАЊЕ

Уколико имате неко питање будите слободни да нам га поставите. Ми смо ту да Вам одговоримо у најкраћем могућем року.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Skip to toolbar